توضیح و تشریح عایق الاستومری

عایق الاستومری نوع خاصى از عایق هاى ساخته شده از ترکیبات پلیمرى الاستومریک هستند. که بر اساس خواص شیمیایى و مشخصه هاى فیزیکى در خلال روند تولید به عنوان عایق هاى حرارتى- برودتى، صوتى و … مورد استفاده قرار مى گیرند.

یک ماده الاستومریک ماده ای است که خواص الاستیکی یا شبه لاستیکی از خود نشان دهد. از آنجا که انواع بسیار متنوعی از مواد الاستومریک وجود دارد، آگاهی در مورد نحوه ی کاربرد به منظور تشخیص بهترین ماده برای هر منظور خاص نقشی حیاتی دارد.

عایق الاستومری لینکران

از عایق الاستومری استفاده های مختلفی در فضاهای متفاوتی می‌شود. استفاده از این عایق در فضای باز باعث می‌شود که در برابر عوامل طبیعی قرار بگیرد به همین دلیل برای استفاده از عایق الاستومری در فضای باز از روکش های مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از آن ها روکش آلومینیومی است. استفاده از روکش باعث می‌شود احتمال خسارت و آسیب به عایق الاستومری کمتر شود.

کاربردهای عایق الاستومری 

  • لوله‌های برودتی، خطوط لوله آب سرد و گرم و لوله‌کشی‌های آب سرد
  • اجزای HVAC
  • سیستم‌های داکت داخلی و خارجی
  • چیلرها و مخازن بافر آب سرد
  • سیستم‌های مکانیکی صنعتی، کاربرد در صنایع دارویی، دریایی و فراساحلی
  • تاسیسات خورشیدی

عایق الاستومری

ویژگی‌های عایق الاستومری

  • چگالش کم، ساختار سلول بسته، رسانایی حرارتی کم، عمر طولانی، هزینه کم تعمیر و نگهداری
  • ساختار سلول بسته و پوسته متراکم که به جذب کم آب کمک می‌کند.
  • متریال نرم، نصب آسان، ظاهری زیبا و صاف
  • امکان استفاده در محدوده دمای گسترده ۵۰- درجه الی ۱۱۰ درجه
  • مقاومت در برابر آتش

 

عایق الاستومری را که در بعضی جاها اجباراً بصورت اکسپوز،نمایان می ماند می توان با استاده از رنگِ پلیمری که مخصوص عایق الاستومری می باشد رنگ آمیزی نمود.
در محلهای سربسته و داخلی ، عایق الاستومری را می توان بدون هیچ پوششی نصب نمود، اما در محلهای روباز، سطحِ بیرونیِ عایق الاستومری را با لایه ای از آلومینیوم در ضخامتهای گوناگون جهت حفاظت در برابر ضربه، عوامل فرسایشیِ جوی و افزایش طول عمر عایق الاستومری، کاور می کنند.
عایق الاستومری به دو صورتِ "رولی" و "لوله ای" تولید و به بازار عرضه می گردد.

عایق الاستومری از جنس EPDM چیست؟ پلی اتیلن و پلی پروپیلن، پلیمرهایی هستند با دمای انتقال شیشه ای بسیار ناچیز و دارای ماهیت بلورینگی که به دلیل همین ماهیت، فاقد خواص لاستیکی بوده و به عنوان پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد. با کوپلیمر کردن اتیلن و برهم زدن نظم ساختمانی هر یک از هموپلیمرها می توان ویژگی بلورینگی را از پلیمر جدا و پلیمری با ویژگی لاستیکی پدید آورد. کوپلیمر تشکیل شده با این روش خاص، EPR نامیده می شود که دارای ماهیت کاملا اشباع شده بوده و به دلیل همین امر، از مقاومت جوی و حرارتی بالایی برخوردار است، اما این الاستومر به علت عدم وجود پیوند دوگانه در ساختار شیمیایی فاقد قابلیت پخت گوگردی بوده و فقط با سیستم پخت پراکسیدی پخت می شود.
برای حل این مشکل، از منومر سومی یعنی منومر DN در واکنش با اتیلن و پروپیلن استفاده می گردد. به این ترتیب، ترپلیمری حاصل می گردد که حاوی پیوند دوگانه بوده و قابلیت پخت گوگردی پیدا می نماید که این ترپلیمر EPDM نامیده می شود.
عایق الاستومری چسبدار یا عایق الاستومریک EPDM برای مناطق سردسیر و گرمسیر بسیار مناسب بوده، به گونه ای که زمان مند شدن، اکسید شوندگی و پیر شدن درجه ناشی از گرمای آن بسیار کم و ناچیز است و در برابر مواد شیمیایی آلی و غیر آلی مقاوم می باشد. همچنین مقاومت شیمیایی آن (عایق الاستومری) در برابر فرآورده هایی بر پایه غیر محلول نیز کم است.

عایق حرارتی و برودتی الاستومری در انواع گوناگون شامل: عایق الاستومری لوله ای و  عایق الاستومری رولی عرضع میگردد

 

 

برتری های عایق الاستومری

از آنجایی که عایق الاستومری یا فوم الاستومری حرارتی برودتی یا فوم الاستومریک نسوز EPDM برتری های بسیار زیادی نسبت به عایق پشم شیشه دارد، امروزه به صورت عمده در صنعت تأسیسات مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد. عایق الاستومری و فوم الاستومریک سطح خارجی نرم و بادوامی دارد که در مقابل انباشت آلودگی و رطوبت، مقاومت بالایی از خود نشان می دهد؛ بنابراین منجر به مقابله با رشد عوامل بیماری زا و قارچی می شود. همچنین به دلیل سطح مقاومی که عایق الاستومری  دارد، در مقایسه با عایق پشم شیشه و سایر عایق های سنتی و قدیمی دارای مقاومت بیشتری (از لحاظ آسیب دیدن) می باشد.

فوم الاستومری عایق الاستومریک یا عایق الاستومری فوم چسبدار نسوز  حتی اگر در برابر ضربات مکانیکی آسیب ببیند، قسمت آسیب دیده آن نیز در مقابل جذب رطوبت و رشد قارچ ها و باکتری ها مقاوم است. عایق حرارتی برودتی فوم الاستومری سلول بسته نیاز به کاور و یا پوشش برای جلوگیری از نفوذ رطوبت ندارد؛ زیرا ساختار سلول بسته آن اصولاً آب را به خود جذب نمی نماید

برای مطالعه بیشتر به صفحه عایق الاستومری سازه پایدار مراجعه نمایید.

عایق الاستومری چیست ؟

عایق ,الاستومری ,استفاده ,الاستومریک ,برابر ,فوم ,عایق الاستومری ,در برابر ,بوده و ,می شود ,به دلیل

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کـریمانــه وبلاگ فرشته های دانشمند آموزشگاه ابتدایی امیر کبیر ترفندستان در راه ارگانیک فروشگاه اینترنتی آلیار طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل مجید قندی زاده (طلبه و دانش پژوه روان شناسی) تکنولوژی او می نویسد. انسان روشنفکر